• Načítám...
>

V Mateřské škole Šluknovská rozvíjejí děti prožitkem

  • 6. března 2024,
  • 18:57,
  • PRAHA 9,
  • Jan Varga

V Mateřské škole Šluknovská v Praze 9 běží zajímavý projekt. Děti se tady pravidelně účastní programu Malý vědec. Ten učí děti poznávat svět kolem sebe pomocí zajímavých experimentů.

Reklama

V Mateřské škole Šluknovská v Praze 9 se to hemží malými vědci. Pravidelně tady totiž běží projekt, který se zaměřuje na poznávání procesů kolem nás, a to za pomoci zábavných experimentů. Takový je Malý vědec, program, který ve školce pilují už několik let. Pro nás si děti s učiteli připravili hned několik pokusů na ukázku.

"Dnes jsme připravili pokus o váze a hmotnosti, kdy děti nejprve vyzkouší dát na rovný papír zátěž a papír ji neunese. Ale když se papír poskládá jako harmonika, zrýhuje se, tak náhle unese spoustu hraček a předmětů. Další pokus se jmenoval duha na talíři, kdy bonbonky, které jinak rády mlsají, naskládají na talíř a když se zalijí vodou, tak postupně pouští barvy a vytváří krásnou duhu. Poslední pokus, který jste viděli, bylo odvápnění vejce," řekla Petra Jindráčková, ředitelka MŠ Šluknovská.

Projekt má za cíl naučit děti chápat svět kolem sebe a rozlišovat jevy za pomoci všech smyslů. Učí se i soustředit a zlepšují i své motorické dovednosti. Pokusů pro inspiraci je podle vedení mateřské školy plný internet.

"Děti poznávají přírodu jako takovou, dokáží si odůvodnit některé jevy, které se dějí kolem nás a dříve si to nedokázaly vysvětlit, komunikují u toho, spolupracují, přichází na řadu grafomotorika při skládání papíru, při vystřihování se zase učíme tu kytičku vystříhat, vybarvovat, jmenujeme barvy, učíme se úplně pořád prožitkem," řekla Petra Jindráčková, ředitelka MŠ Šluknovská.

anketa

"Mně se nejvíc líbila ta vajíčka s tím potravinářským barvivem."

"Mně se nejvíce líbily ty Skittlesky."

"Mně se nejvíce líbily ty kytičky."

Podle vedení školky se u experimentů učí děti také komunikovat a rozvíjet slovní zásobu. Dalším přínosem je pak rozvoj kreativního myšlení. Ve školce se experimentuje každý týden a jak jsme si sami ověřili, děti jsou z pokusů nadšené.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu