• Načítám...
>

MŠ Kytlická získala potřetí v řadě významné ocenění

  • 3. dubna 2024,
  • 16:08,
  • PRAHA 9,
  • Ondřej Švec

Mateřská škola Kytlická, jejímž zřizovatelem je městská část Praha 9, jako jediná školka v České republice získala již potřetí za sebou titul eTwinning School a navrch ještě národní certifikát a evropský certifikát kvality za mezinárodní projekt Money 2. Titul eTwinning School uděluje Evropská komise za aktivní zapojení do eTwinningu za digitalizaci ve školství, zajištění eBezpečnosti, tvůrčích a inovativních přístupů k výuce a za podporu průběžného profesního rozvoje zaměstnanců. Mateřská škola Kytlická realizuje eTwinnigové projekty téměř deset let a získala za ně mnohá ocenění.

Reklama

Mateřská škola Kytlická, kterou zřizuje městská část Praha 9, získala potřetí v řadě titul eTwinning School. A aby toho nebylo málo, navrch ještě dostala i národní certifikát a evropský certifikát kvality za mezinárodní projekt Money 2.

"Jsme za to moc pyšní, protože kritéria, která byla daná pro to, abychom tento titul získali, bylo sdílené vedení, které úzce souvisí s tím, že zde musí probíhat týmová spolupráce všech těch zaměstnanců, aktivní zapojení žáků, dále inkluzivní a inovativní škola, což splňujeme a také si myslím, že jsme příkladem dobré praxe v realizaci těch mezinárodních projektů," řekla Kateřina Navarová - ředitelka MŠ Kytlická.

Titul eTwinning School získalo 16 českých škol, ale Mateřská škola Kytlická je jedinou školkou v České republice, která ho získala již potřetí za sebou.

"ETwinning jsme tady začali realizovat už velice dávno, to znamená před 10 lety, že jsme se zdokonalili v těch projektech a povedlo se mi zapojit i další zaměstnance, další učitele do té eTwinningové spolupráce a to je velice důležité pro to, aby to odpovídalo tomu titulu eTwinningová škola, že to nedělá jednotlivec, ale dělají to všichni a všichni se podílí na té spolupráci," řekla Kateřina Navarová - ředitelka MŠ Kytlická.

Největší dík ale patří bezesporu dětem a proto jsme se jich zeptali, jaké projekty je ve školce nejvíc bavily. 

anketa

"Mně se tady nejvíc líbí, jak jsme dělali ty funny faces."

"Děláme projekt Kola kolem nás."

"Mně se nejvíce líbilo, jak jsme dělali knížku, kterou jsme malovali."

V minulosti školka připravovala například projekty Money, Money, Money, posléze i Money 2, který se zaměřoval na finanční gramotnost. Pak také Předškoláci před školou nebo Bez práce nejsou koláče. I za ně školka dostala jak národní, tak evropský certifikát kvality. Ve školce ale rozhodně neusnuli na vavřínech a proto už pracují na dalších projektech. 

"Letos realizujeme projekt Kola kolem nás, náš další dubnový úkol, děti mají za úkol si připravit pohybovou říkanku a budou se jí učit i ostatní děti v těch dalších školách, my se zase budeme učit říkanky od nich a potom projekt, který dělá kolegyně ve vedlejší třídě, ten je o včelce," řekla Kateřina Navarová - ředitelka MŠ Kytlická.

Smyslem takových aktivit je, aby se děti mohly virtuálně vypravit i mimo hranice své třídy a školky, poznat jiné děti nebo se seznámit s cizími jazyky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu