• Načítám...
>

V Praze Běchovicích proběhly po 58. Mladé Běchovice

V městské části Praha-Běchovice se konal již tradiční závod Mladé Běchovice. Ten je určen pro děti od jednoho roku do 18 let a běží se na travnatém fotbalovém hřišti. Vzdálenosti závodů jsou odstupňovány podle věku dětí od 50 do 1 300 metrů.

Reklama

Starosta městské části Praha - Běchovice Ondřej Martan návštěvníky hrdě přivítal již na 58. ročníku závodu Mladé Běchovice. Akce se konala na travnatém hřišti v ulici Za Poštovskou zahradou.

"Taková krásná příležitost, kdy si mohou mladé běžecké naděje vyzkoušet, jak jsou na tom se svými silami a svými výkony. 58. ročník už je moc hezká tradice a musím říci, že i na účasti je to dnes znát, když jsme začínali dnešní ráno, tak jsme měli online přihlášek 960 a myslím, že ještě dalších několik desítek se přihlásilo, takže aktuální číslo nevím, ale myslím si, že se budeme blížit 1000. Věkově žádné omezení není, my jsme omezeni chůzí, takže ten, kdo se naučí chodit a to uvidíte, že nejmladší naděje byly děti, kterým nebyl ani rok," řekl Ondřej Martan (SPOLU pro Prahu), starosta, MČ Praha-Běchovice.

Závod byl vyhodnocen v rámci rozběhů a celkově. V celkovém vyhodnocení byli závodníci vyzvání na tribunu, vyhodnocení rozběhů se konalo ihned na hřišti. Odměnou pro závodníky byly diplomy, medaile, poháry i věcné ceny.

anketa

"My jsme tady jen chvilku, ale už jsme uběhli třetí místo s malou, takže docela dobré. Dostali jsme lízátko a líbí se nám, že je to tady uzpůsobené pro ty děti."

"Moc se nám to líbí, byli jsme tady s malou ročník 2021 a ještě běží dcerka 2018, takže jsme zvědaví, jak dopadneme. Je to krásné a konečně vyšlo počasí, což nebylo každý rok takhle hezky."

"My jsme pravidelní účastníci, takže pro nás už je to taková tradice a je skvělé, že děti od úplně maličkých dětiček se tady mohou vyřádit a nasát závodní atmosféru."

"Počasí je úplně ideální. Sice se začíná dělat větší vedro, ale ti starší a mladší žáci, kteří jsou běžecky nadaní, ti mají odběháno a ještě běhali v tom ranním oparu, tak musím říci, že to pro ně muselo být určitě příjemnější než v tom relativně teplém počasí," řekl Ondřej Martan (SPOLU pro Prahu), starosta, MČ Praha-Běchovice.

Málokdo ví, že právě v Běchovicích se koná od roku 1897 nejstarší silniční běh v Evropě. Od roku 2021, kdy se Boston Marathon nekonal, se jedná o nejstarší silniční běh na světě a Mladé Běchovice vznikly pro děti jako součást závodu už v roce 1966.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu