• Načítám...
>

První letošní klusácké klání v Chuchli ovládli Němci

  • 15. dubna 2024,
  • 9:49,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Zahajovacím klusáckým mítinkem v Chuchle Areně Praha odstartovala v sobotu 13. dubna nová klusácká sezona. Vrcholem odpoledne byla Pražská dubnová cena v poli s mezinárodním obsazením.

Reklama

Na dráze chuchelského dostihového závodiště v Praze se po zimní přestávce opět rozběhli klusáci. V sobotu 13. dubna tak odstartovala nová klusácká sezona. Vrcholem prvního dostihového mítinku byla Pražská dubnová cena s mezinárodní účastí. Úspěšný start se ale dvojicím povedl až napočtvrté.

"Ne všichni jezdci jsou ukáznění, přeci jen po té naší pětiměsíční dostihové pauze hraje určitou roli adrenalin a natěšení se, takže někdy tam toho svého koně pošle o chvilku dřív a tím pádem ten start nemůže být puštěn, protože nikdo na startu nesmí získat výhodu," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Letos první klusácké odpoledne ovládli němečtí jezdci a jinak tomu nebylo ani v hlavním dostihu Pražské dubnové ceny. Stylem start - cíl si pro zlato dojel tmavý hnědák Gigolo La Marc v sulce s Robertem Pletschacherem.

,,Ano, bylo to velmi dobré, když vyhrajete, tak je to vždycky dobré. Přijeli jsme do Prahy a líbí se nám tu," řekl jezdec Robert Pletschacher.

Na druhém místě pak skončila dvojice zastupující domácí scénu, tedy trenér Zdeněk Vávra s koněm Leroy.

"Na začátek sezóny perfektní výkon a myslím si, že se český zástupce nemá za co stydět," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Druhým zajímavým dostihem pak byla Prix Societé du Trotteur Francais na 2 180 metrů. A i tady jednoznačně dominoval německý jezdec Pletschacher tentokrát s koněm Hobelo Darche.

,,Bylo to pro něj velmi jednoduché. Byl jsem trochu překvapený, že to bylo tak snadné, ale bylo to úžasné," řekl jezdec Robert Pletschacher.

"Pan Pletschacher už dlouhodobě patří k jezdcům, kteří se zařadili k nejlepším v Česku a ne nadarmo byl loni šampionem, vyhrál loni nejvíce vítězství mezi všemi jezdci, kteří v Česku startovali, takže své kvality má a myslím si, že jeho vítězství je v obou hlavních dostizích nepřekvapilo," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

První dostihový den letošního roku pak ale i celkově ovládli němečtí jezdci. Ale co na plat, když právě oni tvořili třetinu účastníků. Klusácká dostihová sezona v Německu navíc na rozdíl od té naší trvá celý rok. A tak nezbývá než doufat, že s dalšími mítinky už budou domácí koně více rozběhaní a projeví se to i na dráze. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu