• Načítám...
>

Potravinářský výrobek Středočeského kraje má své vítěze

Certifikátem Potravinářský výrobek Středočeského kraje se může ode dneška pyšnit 12 výrobců. Vyhlášení výsledků krajské soutěže s téměř dvacetiletou tradicí bylo součástí výstavy Jarní zemědělec v Lysé nad Labem. Certifikáty převzali zástupci oceněných firem od radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Jany Skopalíkové. Soutěž Potravinářský výrobek Středočeského kraje je zaměřena na podporu propagace malých a středních potravinářských výrobců v regionu.

Reklama

Středočeští pekaři, cukráři, včelaři, vinaři, ale třeba také i uzenáři a další výrobci potravin se sešli na Výstavišti v Lysé nad Labem, aby si zasoutěžili o certifikát Potravinářský výrobek Středočeského kraje.

"Mně tahle soutěž přijde skvělá, protože máme možnost ochutnávat ty regionální potraviny od malých a středních výrobců. Já osobně jsem vegetariánka, takže já mám nejradši různé sýry, jogurty, ale i třeba lokální ovoce a zeleninu. My teda nemáme tuto kategorii v potravinářském výrobku, protože je to výrobek, takže to musí být zpracované, takže třeba džemy, marmelády už tam patří. Když chodím po těch různých farmářských trzích a podobně, tak si vždycky ráda něco koupím, protože vím, že tím podporuji něčího souseda nebo někoho od nás ze středních Čech, že to není nějaký velký zahraniční koncern a podobně. Takže já to velmi preferuju, ty výrobky jsou často velmi kvalitní, z lokálních surovin a za mě je to skvělé," řekla Jana Skopalíková (Piráti), radní Středočeského kraje.

Podpora lokálních živnostníků je pro vedení Středočeského kraje velmi důležitá. Protože jsou to lidé, kteří do výroby dávají povětšinou veškerý svůj čas, energii i srdce. Středočeská značka kvality opravňuje vítězné výrobce po dobu dvou let užívat na výrobku ochrannou známku s logem soutěže. 

"Přihlásit se mohou výrobci potravin, kteří jsou ze středních Čech a přihlašování je pak na podzim mezi podzimním Zemědělcem a koncem roku. Informace pak najdou všichni na webových stránkách. Tam je ten rozpis kategorií a i to, jak vyplnit přihlášku, jak se do soutěže přihlásit," řekla Jana Skopalíková (Piráti), radní Středočeského kraje.

Do soutěže Potravinářský výrobek Středočeského kraje 2023 se přihlásilo 17 výrobců s celkem 75 výrobky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu