• Načítám...
>

Zápis do ZŠ a MŠ Tupolevova děti baví

  • 9. dubna 2024,
  • 12:16,
  • PRAHA 18,
  • Věra Dušková

Základní škola a Mateřská škola Tupolevova pozvala děti a rodiče k zápisu do prvního ročníku základní školy pro školní rok 2024/2025. Pro zpestření škola připravila i doprovodný program.

Reklama

Zápis do prvního ročníku Základní a Mateřské školy Tupolevova v městské části Praha 18 je pro děti opravdovým zážitkem.

„Zápisy u nás probíhají formou zábavy, aby to děti bavilo, takže kromě toho, že dojde na takovou tu klasickou záležitost ohledně zjišťování, co všechno dítko umí, tak si předtím každý proběhne takovýmto pohádkovým lesem, děti se tak trošku uvolní, maminky také. Vyběhnou nahoru, tam děti potom zkusí nějakým způsobem třeba něco vybarvit, nakreslit, popovídat si s paní učitelkou," řekl Daniel Vysloužil - ředitel ZŠ a MŠ Tupolevova.

Zájem rodičů o tuto školu je velký. K letošnímu zápisu přišlo více jak sto dětí.

„Míváte převis žáků?“

„No tak Letňany asi ano, my taky, ale jsme schopni to zvládnout. Zatím jo," řekl Daniel Vysloužil - ředitel ZŠ a MŠ Tupolevova.

Zřizovatelem Základní školy a mateřské školy Tupolevova je městská část Praha 18, která už ale potíže s umisťováním žáků pociťuje.

„Máme velký počet žáků, samozřejmě těch, kteří přicházejí z mateřských škol a teď dozrávají do věku, kdy začínají navštěvovat základní školy, tak v základním školství začínáme pociťovat nedostatek míst," řekla Marcela Horešovská - vedoucí Odboru školství, kultury a tělovýchovy.

„To nejsnazší řešení, které jsme našli po dlouhé době, kdy jsem zvažovali, jaké možnosti by nám při navýšení kapacit mohly pomoci, je nástavba Základní školy Fryčovická, kde bychom chtěli dosáhnout plnohodnotné školy všech devíti tříd a v každém tom ročníku po dvou třídách. Takže to je to nejdůležitější, jinak jsme si samozřejmě vypomohli v těch stávajících objektech, kde to ještě šlo, že jsme z volných prostor udělali třídy. Samozřejmě to naráží na problematiku limitů, jako jsou hygienické předpisy nebo požární předpisy," řekl Ondřej Lněnička (ODS) - místostarosta MČ Praha 18.

Zápis čeká i zájemce o umístění do mateřských škol.

„Zápis do mateřských škol nás čeká zhruba za měsíc, začátkem května a my máme dvě velké mateřské školy, respektive jednu velkou mateřskou školu, to je Mateřská škola Malkovského a tady malou mateřskou školu, což je mateřská škola při Základní škole Tupolevova," řekla Marcela Horešovská - vedoucí Odboru školství, kultury a tělovýchovy.

Ta má ale pouze omezený počet míst a většinou se do ní přijímají jenom děti, které jsou už v povinném předškolním vzdělávání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu