• Načítám...
>

V Praze 4 otevřeli nízkoprahový klub pro mladistvé

  • 11. dubna 2024,
  • 18:59,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 4 otevřeli stálé nízkoprahové zařízení pro děti a mládež. Pomáhat bude hlavně těm mladistvým, jejichž rodiny se nacházejí například v sociální tísni. Nízkoprahový klub bude provozovat obecně prospěšná společnost Proxima Sociale v ulici Na Strži.

Reklama

Útočiště pro děti a mládež, kteří se nachází v nepříznivé životní situaci nebo jim prostě jen chybí klidné domácí zázemí. I to nabízejí nízkoprahová zařízení, z nichž jedno otevřeli v polovině dubna v ulici Na Strži v Praze 4.

"Jde o to, že dlouhou dobu sledujeme, že děti neumí pracovat se svým volným časem, mnohdy tráví čas na ulici a nízkoprahové centrum je místo, kam mohou kdykoliv přijít, nejen tady trávit volný čas, ale mohou tady požádat i o pomoc. Když mají nějaké své trable se školou nebo v rodině, tak jsou tady pro ně sociální pracovníci nebo psychologové, kteří jim pomohou," řekla Lucie Michková (ODS) - zastupitelka MČ Praha 4.

"Účast tady je dobrovolná, nemusí mít žádný poplatek a my se nějakým způsobem zaměřujeme na děti, které tráví hodně času na ulici a nebo řeší nějaký problém ve škole a my jim můžeme zprostředkovat společně s učiteli nějakou pomoc," řekl Jindřich Racek - ředitel Proxima Sociale.

Nízkoprahový klub Na Strži teď bude provozovat nezisková organizace Proxima Sociale. Provoz jeho center v Praze dlouhodobě finančně podporuje hlavní město.

"Oni opravdu odvádí naprosto unikátní a perfektní práci, takže já si myslím, že nikdo z nás a ani z Pražanů by neměl litovat jediné koruny, která jde do této neziskové organizace. Každé nízkoprahové centrum, které dá útočiště nějakému dítěti, aby si mohlo pohovořit o svých obavách a o svých potížích, je naprosto vítané," řekla Alexandra Udženija (ODS) - náměstkyně primátora hl. m. Prahy.

Odpovídající kamenné zázemí přitom dlouhou dobu v Praze 4 chybělo. Dosud městská část využívala v rámci prevence kriminality unikátní mobilní klub, tedy speciálně upravený autobus nazývaný Uličník. Vůbec první kamenný nízkoprahový klub teď bude mít otevřeno vždy od pondělí do čtvrtka od 13 do 18 hodin večer.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu