• Načítám...
>

Obyvatelé Petřin mají novou sportovní chloubu

  • 12. dubna 2024,
  • 14:44,
  • PRAHA 6,
  • Ladislav Jakub

.

Reklama

Nejmodernějším sportovištěm se teď chlubí Praha 6. Po druhé části rekonstrukce otevřela sportovní areál u Základní školy Věry Čáslavské na sídlišti Petřiny. 

"Celé toto zrekonstruované hřiště bude využíváno během dopoledních výuk na hodiny tělocviku, kde máme posílené dotace. Máme v podstatě každý den tělocvik a pohyb," prozradila Lucie Matulová, statutární zástupkyně ZŠ Věry Čáslavské.

"Ta byla na sport zaměřená už od 90. let, kdy už tu byly sportovní třídy. S tím, že i v současné době ten název Věry Čáslavské a spolupráce jakožto fakultní škola ji definuje právě na zaměření do oblasti sportu," připomněl starosta Městské části Praha 6 Jakub Stárek.

Hřiště má už po první etapě oprav z roku 2022 tenisové sportoviště a multifunkční hřiště. Všechno zaplatila šestá městská část. Druhá rekonstrukce ji vyšla na 13 milionů a 700 tisíc korun. 

"V té druhé fázi rekonstrukce proběhlo doplnění a obnovení běžeckého oválu, to znamená, že v tuto chvíli tady děti už mohou bez problému běhat a sportovat, současně se doplnil i hod do dálky, hod koulí a workoutové hřiště. Byla tu druhá etapa, která navázala na předchozí aktivity a tohle hřiště tak dostalo nový kabát a dostalo se mezi nejlépe vybavená hřiště na Praze 6," doplnil starosta Městské části Praha 6 Jakub Stárek.

A ještě jedna velmi důležitá věc. Celé školní hřiště Základní školy Věry Čáslavské v Praze 6 je otevřeno veřejnosti. Pro ní je k dispozici vždy od pondělí do neděle v odpoledních hodinách. 

"Hřiště bude samozřejmě pro veřejnost otevřeno zdarma, bude tady pan správce, který bude o hřiště pečovat a kdyby se cokoliv dělo, tak bude při ruce, kdyby bylo potřeba zavolat jakoukoli pomoc, kdyby se cokoliv stalo, tak tady bude dozor," řekla Mariana Čapková (PRAHA 6 SOBĚ), místostarostka MČ Praha 6.

A co na to ti nejmenší sportovci? 

anketa

"Mně se to líbí, protože je to takové moderní, více barev a je to dobré. Prostě celé toto hřiště."

"Mně se líbí také to, že je to hřiště moderní a toto je dobré, že si tu můžete i zacvičit."

"Já si také myslím, že je dobré, že si tady zacvičíte, je to tu moc krásné a nové."

"Mně se také líbí, jak je to nové a líbí se mi, že tady máme více možností, než jsme měli minule."

"Mně se líbí, jak je to hřiště barevné a jak je tady více hřišť, například tento workout."

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu