• Načítám...
>

Ulice Hornokrčská bude až do května zcela uzavřena

  • 17. dubna 2024,
  • 8:46,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

V pondělí 25. března 2024 zahájila Technická správa komunikací opravu dalšího úseku vozovky a chodníků v ulici Hornokrčská v městské části Praha 4, a to v úseku od křižovatky U Krčské vodárny po ulici Budějovická. Po zimní přestávce tak TSK naváže na opravu komunikace v úseku od křižovatky V Podzámčí po křižovatku U Krčské vodárny. Stavební práce si vyžádají úplnou uzavírku komunikace až do 2. května 2024.

Reklama

Technická správa komunikací pokračuje v plánované údržbě a opravě komunikací na území hlavního města Prahy. Příhodné počasí už umožňuje silničním dělníkům naplno pracovat, což práci usnadňuje a v některých případech i zrychluje. Jedna z aktivit nyní probíhá v ulici Hornokrčská v městské části Praha 4.

Barbora Lišková - tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy: „Jedná se o kompletní rekonstrukci, jde o pokračování. Nyní se pohybujeme v úseku od Krčské vodárny po ulici Budějovická. Jedná se o kompletní výměnu povrchu vozovky. Opravují se také trhliny v těch spodních částech.“

Součástí prací je i nezbytná úprava chodníků a obrub, které jsou součástí vozovky. Myšleno je také na odvodnění a znaky inženýrských sítí. Práce na silnici si vyžádají omezení z hlediska dopravy.

Barbora Lišková - tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy: „V tomto úseku je komunikace Hornokrčská úplně uzavřena a řidiči musí využít okolní ulice jako objízdnou trasu. Pro vjezdy do objektů je možné po dohodě se stavbou vjet do zrekonstruovaného úseku.“

Práce včetně dopravního omezení potrvají až do 2. května tohoto roku. Co se týká zdržení, tak v tomto případě řidiče žádné výraznější komplikace a zdržení nečekají. V místě platí zelená, která značí pouze malou míru komplikace a především v časech ranní a odpolední dopravní špičky je třeba počítat s mírným zdržením maximálně okolo deseti minut. Akce je koordinována zároveň s pracemi na obnově veřejného osvětlení, kdy investorem je Technologie hlavního města Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu